L’Home del vol vertical

AUTOR: Joan Gomila
INTÈRPRETS: Joan Gomila, Xesca Forteza i Joan Aguiló.
DIRECCIÓ ACTORAL: Frederic Roda
AJUDANTIA DIRECCIÓ: Francina G. Ars.
DIRECCIÓ PRODUCCIÓ I CONCEPTE ESPECTACLE: Joan Gomila
DISSENY DE L’ESCENOGRAFIA I VESTUARI: Joana Serra
CONSTRUCCIÓ ESCENOGRAFIA: Felip Forteza
PRODUCCIÓ EXECUTIVA I ASSISTÈNCIA TÈCNICA: Antoni Gomila Servera
TÈCNIC DE SO I VÍDEO: Gabriel Padilla
IL·LUMINACIÓ: Joan Gomila i Gabriel Padilla
FOTOGRAFIA: Joan Servera
VÍDEO: Domènec Boronat
GRAFISME: Impremta Leo

Descarrega’t el DOSSIER

Pere Sastre Obrador, va ser un pagès de Llucmajor (Mallorca) amb un cervell privilegiat que emmirallat pels avanços del seu temps, a principis del segle XX,  va dissenyar i construir un prototip d’helicòpter. Aquest és el leit-motiv que ens empeny a contar una història que va més enllà d’aquest fantàstic succés.

Hem gratat dins la passada centúria, des  del bessó dels anys vint fins als dies finals de la segona república, uns anys vertiginosos d’idees i progrés com no s’havia vist mai,   on especialment destacà la cursa aeronàutica que va ser liderada per França i els Estats Units.

Però tanmateix Pere Sastre, en Pere de Son Gall, va fer que Mallorca també formàs part d’aquesta carrera i és aquí on nosaltres incidim en la nostra proposta. Una proposta dins la línia de la companyia, que lluny de voler fer un espectacle anecdòtic i decimonònic, -al marge ser un treball històricament rigorós dins les llicències que la ficció permet-, ens serveix per parlar de Mallorca, dels mallorquins i mallorquines, dels temes que  ens han desdibuixat com a societat, i ens han atorgat el segell de ser una terra conservadora que pràcticament va passar de l’activitat primària al turisme, deixant-se, majoritàriament pel camí, l’herència cultural, rebutjant la innovació tecnològica i abocant-se a les desigualtats socials.

OPINIONS VERIFICADES DEL PÚBLIC  A TRAVÉS DE LA PLATAFORMA ON LINE DE VENDA D’ENTRADES

“Hem gaudit moltíssim, el text és exquisit i la interpretació fabulosa, plena de matissos i dinamisme. En una paraula, ens ha encantat!”

Ilde Muñoz

“Un 10. Actuació impecable; text una passada. En Joan Gomila ho broda””

Joana Sales

“Una obra mestra”

Joana

 

“Fantàstic, va ser una gran experiència”

Antònia

 

“Una gran obra. Boníssima, un tema que remou sentiments, tractat amb gran professionalitat i una espectacular interpretació. No puc deixar de recomanar-la a tots els meus coneguts. Crec que hi ha obra per molt de temps”

Francisca Gayà

 

 

“La Fornal és un espai  on poder exercir l’art de l’escena amb llibertat. Ho demostra amb L’home del vol vertical, quasi un monòleg en prosa poètica. Una petita i fina perla.. Una autèntica gran miniatura que et fa retornar la fe en la cultura.

Xavier Gelabert