Carregant Esdeveniments

« Tots els esdeveniments

“LLIBERTAT O MORT”. DEMOSTRACIÓ RESIDÈNCIA

setembre 7 @ 20:00 - 21:30

“LLIBERTAT O MORT”. De Martín Pareja. Cia LaBienTirá. Residència a La Fornal

Demostració residència el dissabte 7 de setembre a les 20h

5 a l’11 d’agost –LLIBERTAT O MORT. 

2 al 7 de setembre –LLIBERTAT O MORT. 

 

La proposta es diu “Llibertat o Mort” i tracta de la vida de Juan José Moreno Cuenca, el Vaquilla. L’objectiu és donar a conèixer la situació marginal fora i dins de la presó durant els anys setanta i vuitanta des d’un punt de vista crític i bidireccional, donant lloc així, a la reflexió sobre la clàssica dicotomia del bé i el mal i de com aquesta no és binària. El context històric i social que envolten la peça són crucials per a la creació del personatge que ens ocupa.

 

Es tracta d’estudiar els ingredients que duen a una persona a convertir-se en un delinqüent i el que és més important, no saber cóm deixar de ser-ho. Es pretén assenyalar quin paper hi juguen els factors condicionants, com ara; la droga, el barri on has nascut, l’educació i fins i tot, la sort. A l’hora d’enfocar la peça cal fer abans una reflexió sobre els judicis cap a tot el que ocorre dins la nostra història, cap a totes direccions, no només cap a Juanjo.

Per tant, es tracta de donar llum a l’oblidada història de Juan José Moreno Cuenca i viatjar amb ell a un món trepidant d’històries reals narrades a les mateixes memòries de Juan José a través d’un exercici d’interpretació on l’actor principal, Xen Garcinuño, donarà vida al nostre protagonista. La música també hi juga un paper crucial, les cançons de l’època, de qualque manera, retracten la realitat d’aquella gent. El flamenc i sobretot la rumba, es convertiran en la banda sonora de la vida dels quinquis.

 

Es tracta de fer feina en tots els aspectes, tant dramatúrgies, com escènics, interpretatius, musicals… La idea és, amb tota aquesta feina feta i havent fet algunes presentacions de final de residència i/o de procés creatiu, presentar el projecte per a una coproducció amb teatres de Balears i Barcelona.

 

Mostra els detalls

Data:
setembre 7
Hora:
20:00 - 21:30

Mostra els detalls

Data:
setembre 7
Hora:
20:00 - 21:30